Touzet Studio Designed Private Residence In La Gorce
Mar 12 2012

2012 Archdaily

PROJECT: PRIVATE RESIDENCE IN LA GORCE

The main house consists of a large volume intersected by a number of variously expressed elements that house particular portions of the program: the master bedroom suite is housed within a cantilevered glass and stucco element that looks over a strip of private beach and the +110 foot reflecting pool (that contains a pool and spa). The family room fills a high-ceilinged glass and stucco wedge that hangs over the front garden.

site plan

The breakfast room is a glass box that extends beyond the main volume to capture views of Indian Creek and the morning sun. The main vertical element, at the core of the residence, is a 25’ diameter void that houses a partially suspended stair that spirals from a 9’ width at the ground level to a 3.5’ width at the roof garden on the third level.

Share Post